Tim Verstegen
– Tweede dirigent van het harmonieorkest
– Docent slagwerk

Geboren 1991 te Roermond. Is op 6 jarige leeftijd begonnen met slagwerklessen bij Lei Sitsen. Hij vervolgde zijn lessen bij het Kunstencentrum Venlo en Kreato te Thorn bij Jo Zinzen. Langs de havo deed hij de vooropleiding conservatorium wat resulteerde tot toelating aan het conservatorium in Maastricht in 2008 bij de docenten Pieter Jansen, Werner Otten en Raymond Curfs.

In juni 2014 heeft hij zijn Masterstudie slagwerk cum laude afgerond. In ditzelfde jaar voltooide hij eveneens zijn Bachelorstudie voor hafabra directie bij Pieter Jansen.
Tim is momenteel dirigent van de Wieker Fanfare “St. Franciscus te¬†Maastricht, de slagwerkgroep van Harmonie St Joseph Grubbenvorst en de Harmonie van de Boekend. Daarnaast is hij dirigent van het jeugdorkest van Muziekvereniging St. Caecilia America.

Als slagwerker remplaceert hij regelmatig in verschillende Nederlandse beroepsorkesten zoals Philharmonie Zuidnederland, HET Symfonieorkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

 

Masterclasses heeft hij onder andere gevolgd bij Rainer Seegers, Bert Flas, David Herbert, Filippo Lattanzi, Ludwig Albert en Franz Lang.