Koninklijke onderscheiding Gerard Engels

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen is Gerard Engels benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gerard is sinds 2000 secretaris van de Stichting Vrienden van Harmonie Sempre Avanti.

Gerard van harte gefeliciteerd met deze verdiende Koninklijke onderscheiding!

Naast zijn vrijwilligerswerk voor Stichting Vrienden van Harmonie Sempre Avanti is Gerard Engels actief bij veel verenigingen en organsaties in Tegelen. Vanaf 1996 is hij secretaris van de Garde Tegeliers te Tegelen. Deze organisatie heeft als doel het culturele erfgoed van Tegelen en omstreken te bewaken en veilig te stellen.
Sinds 1997 is hij secretaris en actief lid van Loterijvereniging de Toekomst te Tegelen. Daarnaast was hij mede-initiatiefnemer van de stichting ‘Jao det is Tegels’, die jaarlijks een carnavalsmiddag organiseert.
Vanaf 2002 is hij secretaris van het Limburgs Schutterij Museum te Steyl. Het museum werd in 2008 getroffen door een brand. Hij deed gedurende deze periode restauratiewerk en heeft zich ingezet om een (nieuwe) geschikte locatie te vinden. Nadien heeft hij zich ingezet voor de bouw en kon het museum in 2016 worden heropend. (bron: venloonline.nl)