Muzikaal cadeau aan jarig Venlo

In het weekend van 23 en 24 juni wordt de binnenstad van Venlo getrakteerd op muzikale optredens van alle 14 Harmonieën, Fanfares en Brassbands die de gemeente Venlo rijk is. Alle deelnemende verenigingen zijn van mening dat de 675ste verjaardag van de stad niet stilletjes voorbij mag gaan. Bij zo’n feest hoort muziek en die zal er klinken. Meer dan 500 muzikanten, jong en oud, zullen met 17 muzikale optredens, verdeeld over 2 podia daarvoor garant staan.

De twee concertlocaties zijn op de Markt voor het stadhuis en op de Parade, ter hoogte van de Lohofstraat. Het eerste optreden start op zaterdag 23 juni om 12.00 uur op de Parade. Die dag wisselen de verenigingen zich over beide podia af en duurt het muzikale programma tot 21.00 uur. Op zondag 24 juni starten de optredens om 13.00 uur op de markt en zijn de optredens om 21.00 uur afgelopen.

2 Dagen non-stop muziek als cadeau aan de stad, dat idee werd ruim een jaar geleden geboren tijdens een kennismakingsbijeenkomst van de verenigingen. Het klinkt misschien vreemd, maar ondanks dat de verenigingen de liefde voor muziek delen, hadden ze tot dat moment maar weinig contact met elkaar. In een groot aantal gevallen kenden ze elkaar nauwelijks. Dat moest maar eens afgelopen zijn want er zijn teveel leuke muzikale dingen die je samen kunt oppakken. Het weekend van 23 en 24 juni is het eerste gezamenlijke project van de 14 muziekverenigingen, maar zeker niet het laatste. Deze samenwerking smaakt naar meer.

Namens de harmonieën, fanfares en brassbands van de gemeente Venlo nodigen wij alle Venlonaren en bezoekers aan onze mooie muzikale stad uit om te komen luisteren naar ons muzikaal cadeau aan jarig Venlo!

Ons opleidingsorkest en slagwerkensemble openen het muzikale weekend op zaterdag 23 juni om 12.00 op de Parade. Zondag 24 juni zal ons harmonieorkest vanaf 19.00 uur het weekend afsluiten op de Parade.

Het volledige programma van beide dagen kunt u vinden op de website: www.kadoaanvenlo.nl