Een muzikale lente

Een muzikale lente…..

Wat hoor je als de natuur wakker wordt na de winter? Hoe klinkt de lente?

Koninklijke harmonie St. Cecilia, harmonie Sempre Avanti en zangvereniging Vriendenkring laten het op zaterdag 22 april horen tijdens een gezamenlijk concert in cultureel centrum de Haandert.

De drie muziekverenigingen hebben voor dit concert een gevarieerd muzikaal programma samengesteld.

Het programma van Koninklijke harmonie St. Cecilia onder leiding van dirigent Richard Alberts bestaat onder meer uit El Camino Real van Alfred Reed en de Formule 1 Theme van Brian Tyler. Harmonie Sempre Avanti onder leiding van Jacques Claessens heeft onder andere de werken United Youth en A Tribute to Nina Rota op de lessenaar staan. Het programma van zangvereniging Vriendenkring onder leiding van Jan Mertens bestaat onder meer uit Oh when the Saints en The Rivers of Babylon.

Naast de individuele uitvoeringen zullen de drie verenigingen samen enkele muziekwerken ten gehore brengen. 

Het concert vindt plaats op zaterdag 22 april in cultureel centrum de Haandert in Tegelen en begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 (avondkassa).


Open repetitie

Op woensdag 22 maart verwelkomen onze muzikanten en dirigent jou graag bij de open repetitie van ons harmonieorkest.
Bij de open repetitie beleef je de muziek en het orkest van heel dichtbij. Je bent live getuige hoe de dirigent en het orkest aan de slag gaan met verschillende muziekwerken.

Ons harmonie orkest bestaat op dit moment uit zo’n 55 muzikanten en staat onder leiding van dirigent Jacques Claessens. Met het oog op de toekomst zijn wij op zoek naar enthousiaste en gezellige koperblazers, houtblazers en slagwerkers.

Heb je nog geen ervaring met muziek beoefening? Dit is je kans! Een open repetitie is de perfecte gelegenheid om het plezier van muziek maken te ervaren.

Tijdens de open repetitie vertellen we je graag meer over onze vereniging en informeren we je over de opleidingsmogelijkheden voor kinderen en volwassenen.

Ervaren (oud-)muzikanten, die al op een muziekinstrument uit de harmoniebezetting kunnen spelen, kunnen samen met het orkest een keer vrijblijvend mee repeteren. Maak hiervoor tijdens de open repetitie een afspraak, dan zorgen wij dat er een instrument met bladmuziek en een stoel voor je klaar staat.

De open repetitie vindt plaats in cultureel centrum de Haandert in Tegelen (Haandertstraat 6-8) en begint om 20.00 uur.


Limburgs kampioen

Na een mooie eerste prijs tijdens LBT solistenconcours in januari nam onze slagwerker Juup vandaag deel aan de Limburgse Kampioenschappen Solisten in Heel.

Zijn uitvoering van het werk Little March & Dance op kleine trom werd door de jury beloond met 90,5 punten. Een dik verdiende 1ste prijs en daarmee Limburgs Kampioen.

Met het behalen van de Limburgse titel heeft Juup zich gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands kampioenschap op zaterdag 10 juni in Maarheeze.


Potgrond actie 2023 [update]

De online verkoop van potgrond is voor dit jaar gestopt. Maar geen nood, onze drive-in winkel is morgenochtend geopend.

De potgrond (RHP keurmerk) wordt aangeboden in zakken van 40 liter. De prijs bedraagt € 6,00 per zak.
Koop je meerdere zakken dan krijg je korting volgens onderstaande staffel.
1 zak potgrond: € 6,00
3 zakken potgrond: € 17,25
5 zakken potgrond: € 27,50

De opbrengst van de verkoopactie komt ten goede aan de jeugd-muziekopleiding van de harmonie.

De drive-in is morgen geopend tussen 9.00 en 12.00 uur bij Bart Faassen Hoveniers aan de Vijverlaan in Tegelen.

Let op! OP = OP!


Potgrond actie 2023

Heb je ook al lentekriebels en zin om te tuinieren? Bestel dan snel onze potgrond! Onze leden bezorgen de zakken potgrond graag bij u thuis.

De potgrond (RHP keurmerk) wordt aangeboden in zakken van 40 liter. De prijs bedraagt € 6,00 per zak.
Bestel je meerdere zakken dan krijg je korting volgens onderstaande staffel.
1 zak potgrond: € 6,00
3 zakken potgrond: € 17,25
5 zakken potgrond: € 27,50

De opbrengst van de verkoopactie komt ten goede aan de jeugd-muziekopleiding van de harmonie.

Vul vóór 17 maart het bestelformulier in. De potgrond wordt dan op zaterdag 18 maart bij u thuis bezorgd. Gratis bezorging in Tegelen en Steyl!

klik hier om te bestellen

Woon u niet in Tegelen of Steyl of haalt u liever zelf de potgrond op? Dit kan zonder bestelling op zaterdag 18 maart tussen 9.00 en 12.00 uur in onze drive-in bij Bart Faassen Hoveniers aan de Vijverlaan in Tegelen.

Let op! OP = OP!


Piet Verstegen overleden

Gisteren bereikte ons het verdrietige nieuws dat ons zeer gewaardeerde lid Piet Verstegen op 84-jarige leeftijd is overleden.

Piet was 75 jaar actief binnen onze vereniging als klarinettist, commissielid en bestuurslid. Daarnaast was hij steevast de gangmaker en humorist bij feestelijke activiteiten. De laatste jaren was hij samen met zijn echtgenote een trouwe bezoeker van onze concerten en verenigingsactiviteiten.

Wij verliezen in Piet een betrokken lid die onze vereniging een warm hart toedroeg.

Ons harmonieorkest zal aanstaande zaterdag 25 februari de uitvaartdienst muzikaal opluisteren. 


Een muzikale ontmoeting

Op zaterdag 11 maart ontmoeten harmonie Sempre Avanti Tegelen, harmonie Eendracht Maakt Macht uit Budel en harmonie St. Agnes Bunde elkaar voor een gezamenlijk concert in Tegelen.

De drie harmonie orkesten hebben voor dit concert een gevarieerd muzikaal programma samengesteld. Het programma bestaat onder meer uit de werken United Youth, A tribute to Nina Rota, delen uit de suite De Notenkraker van Tsjaikovski, Festmusik der Stadt Wien van Richard Strauss, Voyage Initiatique en Musica y Vinos.

Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Budel is in voorbereiding op deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor harmonie orkesten op 1 april in Barneveld. Het orkest uit Budel neemt deel in de 2e divisie. Tijdens het concert in Tegelen zal onder meer het voor het NK verplichte muziekwerk Ray of Light van componist Kevin Houben ten gehore worden gebracht.

De harmonie orkesten uit Tegelen en Bunde staan onder leiding van dirigent Jacques Claessens. Het orkest uit Budel wordt gedirigeerd door Wout Claessens.

Het concert vindt plaats op zaterdag 11 maart in cultureel centrum de Haandert in Tegelen (Haandertstraat 6-8). Aanvang 19.00 uur. Entree vrij!


Nieuwjaarsconcert

Het Nieuwjaarsconcert van harmonie Sempre Avanti is inmiddels net zo onlosmakelijk verbonden met de start van een nieuw jaar als knallende champagnekurken, oliebollen, de Kultnacht en skischansspringen. 

Harmonie Sempre Avanti trakteert je tijdens het Nieuwjaarsconcert op een gevarieerd muzikaal programma. Zwier mee met walsen, polka’s en marsmuziek, proef aan het voorjaar in een sfeervol stadspark, herken de melodiën van de beste Hollywood films en breng samen met de muzikanten een ode aan het prachtige Limburgse land.

Begin het nieuwe jaar feestelijk met dit voor iedereen aansprekend programma.

Naast de muzikanten van het harmonie orkest zullen ook jonge talenten van zich laten horen. De leerlingen van de basis muziek opleiding en de samenspelgroep zullen samen met een ensemble van ervaren muzikanten enkele muziekwerken ten gehore brengen. 

Tevens zal tijdens het concert de nieuwe concertkleding van het orkest worden gepresenteerd.

Het Nieuwjaarsconcert vindt plaats op zaterdag 14 januari in cultureel centrum de Haandert in Tegelen. Aanvang 20.00 uur. Entree vrij!


Wafelactie


Op zaterdag 17 december verkopen wij versgebakken wafels bij Jan Linders in Tegelen. Van 10.00 tot 16.00 uur bakken onze eigen meesterbakkers overheerlijke wafels. Sfeervolle kerstmuziek wordt verzorgd door onze leerlingen en het ensemble.

De opbrengst van de wafelactie komt ten goede aan onze jeugdmuziekopleiding.


Jubilarissen gehuldigd

In het weekend van 19 en 20 november vierden we het jaarlijkse Caecilia feest.

Tijdens de feestavond op zaterdag werden onze jubilarissen Gerie van Rhee, Henny Peters (50 jaar lid), Berry Beurskens, John van Wijlick (40 jaar lid), Ann Ansems, Sandra Collin, Jurjen Collin, Sandy van den Bongard, Tim Verstegen (25 jaar lid), Steef Reijntjes en Brian Verstegen (12,5 jaar lid) gehuldigd en bedankt voor hun jarenlange inzet voor de vereniging.

Na het opluisteren van de H. Mis op zondagochtend volgde een muzikale rondgang langs enkele café’s in Tegelen.