Kom muziek maken!

Op woensdag 6 oktober aanstaande start onze nieuwe Basis Muziek Opleiding. Tijdens deze opleiding leren kinderen de grondbeginselen van de muziek. Spelenderwijs leren ze noten lezen en de basisvaardigheden als maat, melodie, ritme, gehoor en samenspel.

De Basis Muziek Opleiding is wekelijks van 18.00 uur tot 18.30 uur in cultureel centrum de Haandert. 

Maak nu gebruik van onze aanbieding en betaal tot de zomervakantie 2022 maar 25,-!

Naast de Basis Muziek Opleiding bieden wij ook muziekopleidingen aan voor volwassenen. Informeer naar de mogelijkheden!

Ben je een muzikant met enige ervaring kom dan een keer kijken en luisteren tijdens onze wekelijkse repetitie. Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te repeteren. 

Wie weet ben jij straks onze nieuwe trombonist, hoornist, hoboist of slagwerker!


Sponsoractie Plus

Supermarkt PLUS Verbeeten-Tegelen (Glazenapstraat 21) organiseert t/m zaterdag 13 november een unieke spaaractie: Spaar je club gezond. 

Harmonie Sempre Avanti neemt deel aan deze sponsoractie. De opbrengst van de actie komt ten goede aan onze jeugdmuziekopleiding.

Tot en met 13 november ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten een sponsorpunt. Dit is een voucher met een unieke code. Deze unieke code kun je activeren op de actiesite en vervolgens bepaal je zelf aan welke club of vereniging je de sponsorpunt(en) schenkt. 

Steun onze vereniging en schenk jouw sponsorpunten aan harmonie Sempre Avanti. 

Hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro’s dat oplevert voor de kas van onze vereniging.

Hartelijk dank voor jouw steun!


Voorzitterswissel

Tijdens de algemene ledenvergadering van maandag 19 juli droeg Frank Verstegen het voorzitterschap van harmonie Sempre Avanti over aan John Clout. Frank Verstegen is ruim 22 jaar voorzitter geweest van de harmonie.

Tijdens zijn voorzitterschap van harmonie Eendracht kwam de fusie tot stand met harmonie Voorwaarts en ontstond op 1 januari 2002 de nieuwe Tegelse harmonie Sempre Avanti. Als voorzitter van Sempre Avanti was hij de initiator en drijvende kracht van de succesvolle promsconcerten en de themaconcerten ‘Musicals in Concert’ en ‘Let us entertain you’. Ook werd onder zijn voorzitterschap met succes deelgenomen aan concoursen, het harmonieorkest werd drie maal Limburgs kampioen en twee maal Nederlands kampioen. In 2014 nam hij het initiatief voor het terugbrengen van het muziekonderwijs op diverse basisscholen in Tegelen. Gedurende zijn voorzitterschap werd met grote regelmaat de samenwerking aangegaan met zusterverenigingen, koren en vastelaovesverenigingen. De laatste jaren vertegenwoordigde hij als lid van Het Groot Venloos Muziekverenigingen Overleg (GVMO) de belangen van de muziekverenigingen in de gemeente Venlo.

Frank Verstegen blijft als muzikant aan harmonie Sempre Avanti verbonden. “Ik ben uiteraard niet weg binnen de vereniging en blijf me inzetten voor onze mooie club. En zeg nooit nooit. Wellicht kom ik ooit terug in het bestuur of ga me inzetten binnen een commissie”.

De nieuwe voorzitter John Clout is als vice-voorzitter en muzikant al vele jaren nauw betrokken bij de vereniging. John Clout zal voor een periode van twee jaar de voorzittersrol op zich nemen. In die periode worden jongere bestuursleden begeleid om de vereniging in de toekomst voor te gaan. “Het tweejarig voorzitterschap zie ik niet als een ad interim functie, ik ben geen tussenpaus. Mijn speerpunten de komende twee jaar zijn werving, jeugd en opleiding én het opzetten van kleinschalige muzikale projecten in en voor Tegelen”.

Tijdens de vergadering werd Bleys Reijnders verkozen tot bestuurslid. Hij zal binnen het bestuur de functie van vice-voorzitter bekleden. Zittende bestuursleden Freddy Kessels (penningmeester) en Jurjen Collin (voorzitter instrumenten en technische commissie) werden herkozen voor een nieuwe bestuursperiode.


Leo Sitsen overleden

Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van ons zeer gewaardeerde lid Leo Sitsen.

Leo was 42 jaar actief binnen onze vereniging als instructeur van de drumband, slagwerker en bibliothecaris van het muziekarchief. Bij de wekelijks repetitie was hij aanwezig om elke muzikant van bladmuziek te voorzien. Hij was een vraagbaak voor jong en oud. Daarnaast was hij samen met zijn echtgenote Tiny een trouwe bezoeker van onze concerten.

Wij verliezen in Leo een erg betrokken lid die onze vereniging een warm hart toedroeg.

Wij wensen zijn echtgenote, kinderen en verdere familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.


Koninklijke onderscheiding voor Paul Lücker

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen is ons gewaardeerde lid Paul Lücker benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Naast zijn muzikantschap in onze harmonie was Paul bijna veertig jaar bestuurslid waarvan circa dertig jaar vicevoorzitter. Hij zette zich in voor de fusie tussen Harmonie Eendracht en Harmonie Voorwaarts in 2002. Daarnaast initieerde hij de Prelude, het jaarlijkse succesvolle vastelaoves concert in samenwerking met Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles. Voorts is hij sinds 2012 voorzitter van de senaat en van de mentorgroep. Sinds 1990 is hij daarnaast initiatiefnemer en voorzitter van de Stichting Vrienden van harmonie Sempre Avanti.

Naast zijn vele werk voor onze vereniging is Paul vanaf 1975 lid van de raad van commissarissen en vlieginstructeur bij de Venlo Eindhoven Zweefvlieg Club Daarnaast heeft hij sinds zijn pensionering een leidende rol in het doordeweekse vliegbedrijf en houdt hij toezicht op de algemene veiligheid en is hij lid van de clubhuiscommissie.

Paul van harte gefeliciteerd met deze welverdiende Koninklijke onderscheiding.

foto gemeente Venlo

Potgrond actie

Heb je ook al lentekriebels en zin om te tuinieren? Bestel dan snel onze potgrond! Onze leden bezorgen de zakken potgrond graag bij u thuis.

De potgrond (RHP keurmerk) wordt aangeboden in zakken van 40 liter. De prijs bedraagt € 5,00 per zak. De opbrengst van de verkoopactie komt ten goede aan de jeugd-muziekopleiding van de harmonie.

Vul voor 19 maart het bestelformulier in. De potgrond wordt dan op zaterdag 20 maart bij u thuis bezorgd. Gratis bezorging in Tegelen en Steyl!

klik hier om te bestellen

Woon u niet in Tegelen of Steyl of haalt u liever zelf de potgrond op? Dit kan zonder bestelling op zaterdag 20 maart tussen 9.00 en 12.00 uur in onze drive-in bij Bart Faassen Hoveniers aan de Vijverlaan in Tegelen.

Let op! OP = OP!


Stef Beurskens overleden

Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van ons zeer gewaardeerde lid Stef Beurskens. Stef was ruim 37 jaar lid van onze vereniging waarvan vele jaren als bestuurslid.


Wij verliezen in Stef iemand die onze vereniging een warm hart toedroeg en altijd met raad en daad klaar stond voor de vereniging. Ook was hij samen met zijn vrouw Mia een trouwe bezoeker van onze concerten.


Wij wensen zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

(foto L1)


Breur Peters overleden

Met groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons zeer gewaardeerd erelid Breur Peters.

Het is onmogelijk te beschrijven hoeveel Breur voor “zijn harmonie” heeft betekend. Breur was de harmonie.
Hij was 83 jaar lid van onze vereniging waarvan 80 jaar als muzikant en 75 jaar als bestuurslid.
Voor zijn verdiensten voor de vereniging werd hij twee keer koninklijk onderscheiden.

Jong en oud, iedereen van de harmonie zal hem enorm gaan missen.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

(foto B. Coenders, ddl)


Jo Sijbers overleden

Met groot verdriet hebben we kennis genomen van het plotselinge overlijden van ons zeer gewaardeerde lid Jo Sijbers.

Jo was ruim 35 jaar actief binnen onze vereniging waarvan vele jaren als bestuurslid.

Wekelijks bezocht hij op woensdagavond de repetitie en daarnaast was hij samen met zijn echtgenote Tonny een trouwe bezoeker van onze concerten.

Wij verliezen in Jo een zeer gewaardeerd lid die onze vereniging een warm hart toedroeg.

Zijn opgewekte, positieve instelling en zijn humor zullen we gaan missen.

Wij wensen zijn echtgenote Tonny, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.


Potgrondactie 2020

Naar aanleiding van de berichtgevingen en adviezen van het kabinet aangaande het coronavirus is besloten om de huis aan huis verkoop van potgrond die voor vandaag en zaterdag gepland staat te annuleren.

Het online bestellen van zakken potgrond blijft uiteraard wel mogelijk. Bestellingen kunt u doorgeven via het e-mailadres: potgrond@sempre-avanti.nl

Vermeld s.v.p. uw contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer) en het gewenste aantal zakken potgrond.

Uw bestelling wordt binnen 1 week bij u thuisbezorgd! Gratis bezorging in Tegelen, Steyl en Belfeld.

Het online bestellen van potgrond kan t/m 31 maart 2020.

De potgrond (RHP keurmerk) wordt aangeboden in zakken van 40 liter. De prijs bedraagt € 4,50 per zak. De opbrengst van de verkoopactie komt ten goede aan de jeugd-muziekopleiding van de harmonie.