Activiteiten

Harmonie Sempre Avanti is en blijft ten eerste een vereniging. Het is daarom erg belangrijk voor ons om elkaar te blijven ontmoeten op leuke activiteiten en gezellige momenten, naast de wekelijkse repetitie. Zo organiseren wij jaarlijks een aantal concerten om ons werk op te voeren. Daarnaast hebben wij een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten, die wij graag willen belichten.

Caeciliafeest

Jaarlijks viert onze harmonie in november het caeciliafeest. Dit feest bestaat uit twee dagen vol met activiteiten. Op zaterdagavond vindt de caeciliafeestavond plaats. Leden die dat jaar een jubileum vieren binnen de harmonie, ontvangen die avond hun huldiging. Aansluitend vindt er een gezellige activiteit plaats, bijvoorbeeld een pubquiz of een casino avond. Partners van leden zijn ook welkom bij het feest.
Op de zondag van het caeciliafeest vindt onze jaarlijkse opluistering van de mis plaats in de Sint Martinuskerk te Tegelen. Aansluitend genieten we van een lunch en een kroegentocht door verschillende cafés in Tegelen en Steyl. Als afsluiter wordt er gezorgd voor een gezamenlijk diner.
Rondom het caeciliafeest vindt er ook een jeugdactiviteit plaats, als caeciliaviering voor de jongste leden. Denk dan bijvoorbeeld aan een uurtje op de bowlingbaan of een potje indoor minigolf.

Sempre Avanti barbecue

Aan het begin van de zomervakantie, op de laatste repetitiedag van het jaar, vindt er traditioneel de Sempre Avanti barbecue plaats. In de zomer of begin van het najaar gaan de jeugdleden van onze harmonie op jeugdkamp in een blokhut in de omgeving. De locatie wisselt per jaar.

Concertreizen

Eens in de zoveel jaar gaat onze harmonie op concertreis, vaak in het buitenland (Duitsland, België). Dit is voor de periode van een weekend, waarin we op zaterdag leuke activiteiten mogen meemaken en op zondag een concert voeren in het centrum van de stad waarin we beland zijn.

Andere activiteiten

Spontaan vinden er tussendoor ook andere activiteiten plaats. Soms is er een familiedag, soms een jeugdactiviteit, een extra concert of een voorspeelavond van de jeugdleden. Er is voor ieder wat wils bij onze harmonie.

Om de harmonie financieel te ondersteunen vinden er ook financiële activiteiten plaats. Zo halen wij in januari de kerstbomen rondom Tegelen en Steyl op. Ook halen wij maandelijks het oud papier op rondom dezelfde regio. Gemiddeld zijn onze leden zo’n vier keer per jaar bezig met het ondersteunen van de harmonie door middel van een financiële activiteit.