Open repetities

Op woensdag 14 en donderdag 15 september zijn er weer open repetities bij harmonie Sempre Avanti uit Tegelen. Op woensdag kunnen kinderen en ouders kennis maken met het jeugdorkest van de harmonie en op donderdag met de percussie groep. Naast de mogelijkheid om de repetities te bezoeken wordt er informatie verstrekt over de muzikale opleiding die kinderen maar ook volwassenen kunnen krijgen binnen onze vereniging. Een opleiding die geheel intern gegeven wordt door ervaren en gediplomeerde leerkrachten. Dat de harmonie de opleiding geheel in eigen beheer verzorgt, betekent dat de kosten van deze opleiding stukken lager (kunnen) zijn dan op andere plekken en ook dat de kinderen, nadat ze nog maar een paar maanden op hun instrument spelen, naast het volgen van hun lessen, kunnen instromen in een beginnersensemble om zo ook al in een vroeg stadium te leren samenspelen.

Het jeugdorkest van de harmonie staat wekelijks op woensdag o.l.v. Manon Verstegen. Manon is afgestudeerd aan het conservatorium van Maastricht en geeft m.i.v. dit schooljaar muziekles aan alle groepen van basisschool de “Passe Partout” en aan de St. Jozefschool, beiden in Tegelen.

De percussiongroep wordt wekelijks op de donderdagavond geleidt door Tim Verstegen, eveneens afgestudeerd aan het Maastrichtse conservatorium. De percussiongroep, die inmiddels 6 leden heeft, bestaat nu ongeveer 1 jaar en is nog volop in ontwikkeling. Dat ze sinds drie maanden gebruik kunnen maken van o.a. een nieuw klokkenspel en een marimba heeft ze een extra impuls gegeven. De aanschaf van deze instrumenten werd mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Sempre Avanti en worden ook gebruikt door de jeugdharmonie en het grote harmonieorkest.

De open repetities vinden plaats in cultureel centrum “de Haandert” in Tegelen. Op woensdag 14 september vanaf 19.00 uur en op donderdag 15 september om 17.30 uur.

open-repetities-2016