De orkesten

De vereniging heeft een drietal orkesten namelijk het harmonieorkest, een ensemble en een opleidingsorkest.

Het harmonieorkest

Het orkest bestaat uit ongeveer 55 muzikanten en staat o.l.v. dirigent Jacques Claessens. De wekelijkse repetitie is op woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in Cultureel Centrum “de Haandert” in Tegelen. Het orkest verzorgt regelmatig concerten en heeft daarnaast diverse straatoptredens tijdens traditionele festiviteiten in Tegelen en Steyl zoals bijvoorbeeld tijdens het Sint Maartensfeest en de Tegelse Vastelaovesoptocht.

Jacques Claessens

Jacques Claessens is sinds de oprichting van de vereniging dirigent van het harmonie orkest. Jacques heeft daarnaast de muzikale leiding bij harmonie St. Agnes uit Bunde, Muziekvereniging Voerendaal en van Harmonie l’Union Fraternelle uit Veldhoven. Daarnaast is hij geregeld actief als gastdirigent, repetitor of interim dirigent bij orkesten, examinator en jurylid.

Het ensemble

Het ensemble is een orkest van ongeveer 15 muzikanten en staat eveneens o.l.v. dirigent Jacques Claessens. Het merendeel van de muzikanten speelt ook in het harmonieorkest. Daarnaast spelen in het ensemble ook veelal jeugdige leden mee voor wie dit de laatste stap is voordat ze gaan aansluiten bij het harmonieorkest. Het ensemble is vooral actief tijdens de kerstperiode maar verzorgt ook buiten deze periode regelmatig optredens. Het ensemble repeteert wanneer het in voorbereiding is op naderende optredens op vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

Opleidingsorkest

Leerlingen die na hun basisopleiding (BMO) beginnen met muzieklessen, sluiten na een paar maanden aan bij het opleidingsorkest. In dit orkest spelen alle leerlingen samen, zowel de kinderen als de volwassenen in opleiding. Onder leiding van Els Wischmann wordt er wekelijks gerepeteerd aan een zeer uitgebreid repertoire. De repetitie vindt plaats op woensdagavond.

Els Wischmann

Els Wischmann geeft de muzikale leiding aan de opleidingsorkest. Ook verzorgt zij de BMO- en de theorielessen bij de harmonie. Els is als docente werkzaam geweest bij een muziekschool, diverse harmonie- en fanfareorkesten en binnen het basis- en middelbaar onderwijs. Daarnaast is ze dirigente geweest van verschillende koren en jeugdorkesten.